Ε.Α.ΚΑ -Γ.Α.Σ.ΙΑΛΥΣΟΣ 45-36 ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1898

 

Η Ε.Α. Καλύμνου κέρδισε  τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος με 45-36, και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του FinalFour των νεανίδων της Δωδεκανήσου  όπου θα αντιμετωπίσει στην έδρα της την Α.Ε. Δικαίου. Ο αγώνας  διεξήχθει στο ασφυκτικά γεμάτο  κλειστό της Καλύμνου όπου οι άνθρωποι της Ε.Α.ΚΑ φρόντισαν να έχει την μορφή γιορτής του μπάσκετ  η διοργάνωση.

Αγωνιστικά ήταν μια αγχωτική νίκη για την  ομάδα του Σωτήρη Τσακαλίδη που δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο μέρος απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι ήταν καλά προετοιμασμένη και παρά του ότι έπαιζε χωρίς τον προπονητή της είχε ρυθμό ,οργάνωση στην άμυνα και επίθεση και γενικά  πολύ καλά στοιχεία .Το πρώτο μέρος έκλεισε 21-22 .

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ε.Α.ΚΑ πέρασε μπροστά στο σκορ πήρε μικρή διαφορά 5-8 πόντους με την Χρυσάκη να κυριαρχεί στα ριμπάουντ κυρίως στην επίθεση και να τα αξιοποιεί με καλάθι φάουλ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Στον πάγκο του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος δεν ήταν ο προπονητής της  ο Γιώργος Χατζηκαλημέρης  ο οποίος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και επισκέφτηκε προληπτικά το νοσοκομείο Καλύμνου αλλά το μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. Δικαίου ο Γιάννης Αντωνόπουλος.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 6-11, 21-22(ημ.),

38-32, 45-36 Τελικό
Διαιτητές: Αντωνίου – Βλάσσης
Ε.Α. Καλύμνου  (Τσακαλίδης): Λαζαρή Ε., Νίννη 7(1), Βαρδαούλη, Αλαχούζου 4, Εργά 1, Κλειδαρά 9, Γεωργαρά Ν., Γεωργαρά Μ., Πατέλλη, Χρυσάκη 24.
Γ.Α.Σ. Ιαλυσός  (Αντωνόπουλος): Κεντικελήν Ν., Βόλα, Μαυροματάκου, Δανελλάκη 8, Κουλτινιού 11(2), Ντέτσκα, Κεντικελήν Σ. 5, Χατζηδαβιτίδη, Παπαδημητρίου 4, Πούπα, Λιαμή 8.