Ημέρα Τάι-Τσι από Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

1855

O Δήμος Ροδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνέχεια των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνει με ελεύθερη συμμετοχή πολιτών στην πόλη της Ρόδου, ξεκινά μια νέα συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών ‘’ΖΕΥΣ’’ προκειμένου να καθιερώσει «ΗμέραΤΑΙ ΤΣΙ – ΤΣΙ ΓΚΟΓΝΚ» κάθε Κυριακή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Η πρώτη συνεδρία ΤΑΙ ΤΣΙ – ΤΣΙ ΓΚΟΓΝΚ ξεκινά την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 19:00 μπροστά από τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου (Ενυδρείο Ρόδου) και θα επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή στις 19:00 μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 22410 27427 ή με τον ίδιο τον δάσκαλο της σχολής, Κανελλόπουλο Ιωάννη, στο τηλέφωνο 6937143591, Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών ‘’ΖΕΥΣ’’ , Αθηνών 3, Τ.Κ. 85100, η στην ιστοσελίδα http://www.shaolin.com.gr/
Το Τάι Τσι Τσουάν μπορεί να θεωρηθεί πλέον παγκοσμίως μια πολύ σημαντική ενασχόληση για την πρόληψη της υγείας. Επιπλέον έχει αρχίσει να εισάγεται στα πλαίσια επιστημονικής έρευνας για τον τρόπο που επιδρά σε χρόνιες παθήσεις. Σήμερα ο κόσμος του Τάι Τσι συνεχίζει να μαγεύει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο γιατί είναι ένας εξαιρετικά ωφέλιμος τρόπος κίνησης και άσκησης του σώματος, αλλά και γιατί αποτελεί τον τρόπο κίνησης που προσεγγίζει το γίγνεσθαι αυτό καθαυτό έτσι όπως το ορίζει η ίδια η φύση.
Αργές, σιωπηλές και σοφά σχεδιασμένες κινήσεις καταπραΰνουν την ένταση όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό με ένα φυσικό και αβίαστο τρόπο που όσο εμβαθύνει κάποιος αποκτά πρόσβαση σε έναν αίσθημα απροσμέτρητου βάθους εμπειρίας της «στιγμής». Ένα αίσθημα βαθιάς γαλήνης το οποίο ξεκουράζει και αναζωογονεί τα πέρατα της ψυχής καθώς δίνει δύναμη και έμπνευση να συνεχίζει να προσλαμβάνει τα γεγονότα της ζωής χωρίς εμμονές, απρόσκοπτα και αέναα… όπως ακριβώς ακούραστα κάνει και η ίδια η φύση.
Όσο ασκείται κάποιος στο Τάι Τσι καταλαβαίνει αργά ή γρήγορα ότι ο διαχωρισμός, χεριού, ποδιού, σώματος, περιβάλλοντος, παρατηρητή και παρατηρούμενου γίνονται ένα. Παύουν να μάχονται ως αντιθέσεις καθώς επέρχεται η απόλυτη αρμονία του σώματος και του νου, του εξωτερικού με το εσωτερικό. Η αγωνία και ο φόβος της αιώνιας επικράτησης του εγώ σε σχέση με τον κόσμο αρχίζει να χάνεται.
Μερικά από τα σημαντικά διαπιστευμένα οφέλη του Τάι Τσι Τσουάν είναι:

Χαλαρώνει τους μυς
2. Χτίζει εσωτερική δύναμη
3. Βοηθά τη λειτουργία των εσωτερικών όργανων
4. Ελαττώνει τον ρυθμό της αναπνοής
5. Ηρεμεί τα νεύρα
6. Αυξάνει την οστική πυκνότητα
7. Εμποδίζει τον τραυματισμό των μυών
8. Δυναμώνει τους συνδέσμους
9. Καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες
10. Αποθεραπεύει τραυματισμούς
11. Μειώνει το στρες
12. Ισορροπεί τα συναισθήματα
13. Βελτιώνει την κυκλοφορία
14. Αποτρέπει τους μυϊκούς σπασμούς
15. Ελαττώνει τον πόνο
16. Μειώνει τους χτύπους της καρδιάς
17. Εξομαλύνει τη λειτουργία της καρδιάς
18. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
19. Βελτιώνει το άσθμα
20. Ανακουφίζει την βρογχίτιδα
21. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
22. Ανακουφίζει από ημικρανίες
23. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
24. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
25. Βελτιώνει τη στάση του σώματος
26. Βελτιώνει την ευελιξία
27. Βοήθα την ισορροπία
28. Βελτιώνει τη μνήμη
29. Βοηθά στην πέψη
30. Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών