Καλυμνιακός – Ε.Α.ΚΑ 46-48 στους Παίδες

1952

Στο καλάθι κρίθηκε ο αγώνας Καλυμνιακός – Ε.Α.ΚΑ 46 – 48 στον όμιλο νήσων στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των παίδων Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι όπως και στο πρώτο  γύρο (να θυμίσουμε ότι τότε είχε κριθεί στην παράταση ) η Ε.Α.ΚΑ ξεκίνησε με μικρό προβάδισμα 2 πόντων στο ημίχρονο και από εκεί και πέρα κύλισε  έως το τέλος ο αγώνας  πόντο –πόντο.

Η επιλογή του Καλυμνιακού στην τελευταία φάση να πάρει με τρίποντο την νίκη δεν πέτυχε  και παρά του ότι κέρδισε το ριμπάουντ αστόχησε και πάλι  με την Ε.ΑΚΑ να παίρνει την νίκη και σε αυτό το παιχνίδι.

Άξιο αναφοράς το ωραίο κλίμα μεταξύ των αθλητών   με  την γεμάτη κερκίδα  και  τους μοιρασμένους  φιλάθλους να υποστηρίζουν  την ομάδα τους αλλά και να χειροκροτούν τις ωραίες προσπάθειες όλων  των παιδιών .

Το πρωτάθλημα στους παίδες με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε στον όμιλο νήσων  με Ε.Α.ΚΑ στην τρίτη θέση, Καλυμνιακό στην τέταρτη  και Ακαδημία Καλύμνου στην  πέμπτη θέση .

Τα δεκάλεπτα ήταν:

 9-14, 19-21 Ημίχρονο  

32-33, 46-48  Τελικό
Διαιτητές: Αντωνίου- Καλλιπολίτης
Καλυμνιακός  (Κοσσαρής) : Κουλλιάς 11, Μπουλαφέντης Κυρ., Τσουνιάς Μ, Λάμπος 18 (3), Μπουλαφέντης Νικ. 3, Μπαϊράμης  4 , Λ
οΐζος 7 (1), Κωνσταντάς, Τσαπόκου , Καθοπούλης , Σμαλιός 3(1).
Ε.Α. Καλύμνου  (Τσακαλίδης): Ζαΐρης 10, Καραφύλλης Ε., Μούγγρος 15, Χαλίκος, Μιλάτος 4(1), Χαντζάρας 10, Καραφύλλης Ν., Σδρέγας, Κουλιανός 5(1), Λυράς, Λεούσης 4, Κουλλιάς.