2018: μια χρυσή χρονιά για την Τελχινίδα

2439

Μια πάρα πολύ καλή και παραγωγική χρονιά ήταν το 2018 για τον Ροδιακό Σύλλογο Φίλων Πετοσφαίρισης ‘Τελχινίς’.
Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση του (καλοκαίρι 2008) οι αθλητές και οι αθλήτριες του ροδίτικου αθλητικού σωματείου πρωταγωνίστησαν άλλη μια χρονιά σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Στα δύο αθλήματα που καλλιεργεί η Τελχινίδα, βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, το 2018 έφερε πολλές και σημαντικές διακρίσεις, κυρίως στις αναπτυξιακές ηλικίες γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημαντική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές του συλλόγου στις μικρές ηλικίες.

Κυρίαρχη η Τελχινίδα στα κορίτσια με 6 στους 7 τίτλους
Από τους 7 τίτλους πρωταθλητή στα κορίτσια, σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ στα Δωδεκάνησα, οι αθλήτριες της Τελχινίδας κατέκτησαν τους 6 (!) αφού ήταν πρωταθλήτριες γυναικών, νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων στο παρκέ και γυναικών και νεανίδων (Κ19) στην άμμο.
Στα αγόρια η Τελχινίδα κατέκτησε έναν τίτλο, στους εφήβους στο μπιτς βόλεϊ ενώ στις άλλες κατηγορίες πήρε ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

2ες στην Ελλάδα οι νεάνιδες στο μπιτς βόλεϊ
Η Φαμπιόλα Τερζίου και η Ιωάννα Αθανασίου κατέκτησαν στις Νεάνιδες τη 2η θέση στην Ελλάδα σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του ροδίτικου μπιτς βόλεϊ στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Το 1000ο μέλος και η παρουσία της Τελχινίδας σε όλα τα πρωταθλήματα
Το Ιούνιο που μας πέρασε έκανε την έγγραφή του στον ΡΣΦΠ Τελχινίς ο μικρός Στέλιος με νούμερο 1000στο μητρώο αθλητών (-τριών) του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Τελχινίδα είναι το μοναδικό σωματείο στα Δωδεκάνησα που συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα (κατηγορίες) βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του ΡΣΦΠ Τελχινίς το 2018:
στο βόλεϊ
1. στις 21 Ιανουαρίου οι Νεάνιδες κατακτούν αήττητες το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου επικρατώντας στον τελικό του Διαγόρα με 3-0 σετ.
2. στις 24 Μαρτίου οι Γυναίκες μετά τα έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 2010-11 έως 2015-16 και αφού αγωνίστηκαν το 2016-17 στην Α2 Εθνική Κατηγορία ανακηρύσσονται για έβδομη φορά πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου νικώντας στον τελικό των play offs το Ροδίων Άθλησις με 3-2 σετ.
3. στις 14 Απριλίου οι Κορασίδες κατακτούν αήττητες το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου νικώντας στον τελικό του Final-4 της Κω τον Διαγόρα με 3-0 σετ
4. στις 27 Απριλίου οι Γυναίκες παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο στο τελικό τουρνουά της Ζ΄ Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.
5. στις 27 Μαΐου οι Παγκορασίδες είναι οι νέες πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου αφού νίκησαν στον τελευταίο αγώνα τους τις Αθλοπαιδιές Κω με 3-0 σετ.
6. στις 28 Οκτωβρίου οι Γυναίκες κατακτούν Κύπελλο Δωδεκανήσου για το 2018-19 νικώντας στον τελικό το Ροδίων Άθλησις με 3-0 σετ.

στο μπιτς βόλεϊ
1. στις 15 Ιουλίου στο Regional της Κω τα ζευγάρια της Τελχινίδας κατακτούν τα 6 από τα 12 μετάλλια: στις Νεάνιδες (Κ19) πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου, χωρίς να χάσουν σετ, ήταν η Φαμπιόλα Τερζίου με την Ιωάννα Αθανασίου ενώ 3ες η Ανθή Γκίκα και η Κατερίνα Δεληγιώργη. Στους Έφηβους (Κ19), ο Σεβαστός Φιλίππου και ο Αντώνης Χατζηγεωργίου ανακηρύχθηκαν Πρωταθλητές ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι ‘μικροί’ Δημήτρης Καλιόζης και Ηλίας Ρέγκλης. Στους Παίδες (Κ17) Ο Σεβαστός Φιλίππου κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο με παρτενέρ τον κώο Στέφανο Σβουρένο ενώ στις Κορασίδες (Κ17) η Αριέτα Τερζίου με την Πάολα Σουσάρι ήταν 3ες.
2. στις 5 Αυγούστου η Φαμπιόλα Τερζίου και η Ιωάννα Αθανασίου κατακτούν στις Νεάνιδες, τη 2η θέση στην Ελλάδα σημειώνοντας την πιο σημαντική διάκριση του ροδίτικου μπιτς βόλεϊ στις αναπτυξιακές ηλικίες και ο Σεβαστός Φιλίππου με τον Αντώνη Χατζηγεωργίου στα αγόρια (Κ19) κατατάσσονται στην 9η θέση.
3. στις 26 Αυγούστου στο Τελικό Τουρνουά του Πανδωδεκανησιακού Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ η Τελχινίδα μονοπωλεί τα μετάλλια στις γυναίκες αφού η Φαμπιόλα Τερζίου και η Ιωάννα Αθανασίου είναι οι νέες πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου με 2ες τις Ειρήνη Σφυρίου / Κατερίνα Χειμωνέττου και 3ες τις Ανθή Γκίκα / Ραφαηλία Κουφομανώλη. Στους Άνδρες ο Στάθης Μαθιουδάκης (πρόεδρος Τελχινίδας) με τον Γιώργο Γκιζέττη ανεβαίνουν στο 2ο σκαλί του βάθρου ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατακτούν ο Σεβαστός Φιλίππου και ο Αντώνης Χατζηγεωργίου.
4. στις 28 Δεκεμβρίου Μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά στη άμμο για την Φαμπιόλα Τερζίου έκλεισε με τη παρουσία της στο αναπτυξιακό καμπ μπιτς βόλεϊ για επίλεκτες αθλήτριες που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στο ΣΕΦ.

Το ΔΣ του ΡΣΦΠ Τελχινίς συγχαίρει τις αθλήτριες και τους αθλητές του συλλόγου για την προσπάθειά που έκαναν όλη την χρονιά στους αγωνιστικούς χώρους και ευχαριστεί τις οικογένειές τους για την πολύτιμη στήριξή τους. Ακόμα ευχαριστεί τους φίλους του συλλόγου, τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους προπονητές Φαίη Μίχου, Κατερίνα Χειμωνέττου, Ειρήνη Σφυρίου και Νίκο Τσιντομηνά και εύχεται σε όλους μια χαρούμενη, δημιουργική και αθλητική νέα χρονιά με υγεία και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.