Για πρώτη φορά στην Ρόδο οι δημοφιλείς αγώνες πόλης για όλους 5χλμ, 10χλμ και Παιδιών

2717

Έρχεται στην Ρόδο για πρώτη φορά την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 το Run Greece, η δημοφιλής σειρά αγώνων δρόμου που διοργανώνει από το 2012 ο ΣΕΓΑΣ σε 6 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με τη χορηγική υποστήριξη της WIND.
Το Run Greece είναι μία γιορτή αθλητισμού, ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης. Είναι ένας μαζικός αγώνας δρόμου διαφορετικός, όπου οι δρομείς έχουν ως κίνητρο τη χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς.
Ροδίτες αλλά και επισκέπτες του νησιού από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα απολαύσουν την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου μια μοναδική διαδρομή μέσα και έξω από την παλαιά πόλη και παράλληλα με τη συμμετοχή τους θα ενισχύσουν την κοινωνική πρωτοβουλία της WIND, το έργο ενός σημαντικού τοπικού φορέα αλληλεγγύης, που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο BEST WESTERN PLAZA την Τρίτη 6
Σεπτεμβρίου. Στην συνέντευξη παρέστησαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Βασίλειος Ζήκας, Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, Αντιπρόεδρος , Αντιπεριφεριάρχης Αθλητισμού – Πολιτισμού & Τουρισμού, ο κ. Στέφανος Κυριαζής, Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., ο κ. Μιλτιάδης Πάγκας, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρόδου και από πλευράς κεντρικού ΣΕΓΑΣ ο κ. Αθανάσιος Ράπτης, Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό, ο κ. Μιχάλης Παύλους, Μέλος Δ.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, και επίσης οι Τεχνικοί Διευθυντές του αγώνα, Στέφανος Ματάκης, Τεχνικός Ανάπτυξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Σάββας Διακονικόλας, Τεχνικός Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου. Το πάνελ πλαισιώθηκε από την εκπρόσωπο του Μεγάλου Χορηγού της σειράς Run Greece, WIND Hellas, κα Μαριάνθη Λιβανίου-Συντυχάκη.
Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης , ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βασίλειος Ζήκας χαιρέτισε και ευχαρίστησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ραδιόφωνο-εφημερίδες-τηλεόραση) για την ανταπόκριση τους να καλύψουν τη Συνέντευξη Τύπου και παράλληλα αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του θεσμού του Run Greece και την απήχηση που έχει στις υπόλοιπες πόλεις διεξαγωγής του Run Greece ανά την Ελλάδα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος, θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο για συμμετοχή προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδος ότι η πόλη της Ρόδου, το νησί της Ρόδου, έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη του δρομικού κινήματος.
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η κα Μαριέττα Παπαβασιλείου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Στέφανος Κυριαζής που εκπροσώπησε μέσω του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. τον Δήμο Ροδίων καθώς και ο εκπρόσωπος του κεντρικού ΣΕΓΑΣ κ. Αθανάσιος Ράπτης που η πόλη καταγωγής του αποτελεί έναν από τους σταθμούς διοργάνωσης του Run Greece (Καστόρια).
Στο πλαίσιο της παρουσίασης της διοργάνωσης, η εκπρόσωπος της WINDκα Μαριάνθη Λιβανίου–Συντυχάκη, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η WIND μέσα από το RunGreece Ρόδος, δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ευεξίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι η στήριξη του αθλητισμού σε συνδυασμό με την προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Για όλους εμάς στην WINDμέσα από τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή είναι ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε και να δυναμώσουμε το έργο ενός σημαντικού φορέα που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, διακεκριμένοι αθλητές, μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου, δείχνουν το δρόμο για υψηλές επιδόσεις με την ομάδα μας WIND Running Team ενώ στο κατάστημά μας στο κέντρο, 25ης Μαρτίου και Αμερικής, «τρέχουν» ήδη μεγάλες προσφορές σε συμβόλαια Κινητής, Σταθερής, Internet, συσκευές και αξεσουάρ».
Κλείνοντας η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης θέλει να εκφράσει της ευχαριστίες της προς το ξενοδοχείο BEST WESTERN PLAZA, τους δύο θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης (τοπικής και περιφερειακής) για την υποστήριξή τους, καθώς και στον τοπικό χορηγό ΔΕΔΔΗΕ, του οποίου τη χορηγία εξασφάλισε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου τόσο για το RUN GREECE, όσο και τους επόμενους 12 μήνες. Τέλος, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες και προς τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΑ ΣΠΟΡ, TOP FM, RADIO 1, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 103,7, ΡΑΔΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, NOTOS NEWS) και τον τηλεοπτικό σταθμό ΘΑΡΡΙ.
Οι εγγραφές στο Run Greece Ρόδος έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr ή με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης από τα γραφεία ΕΑΣ Δωδεκανήσου.